Янаки Стоилов поиска Гешев да бъде отстранен, говорителят на главния прокурор се изсмя 16.07 | 18:00

Става въпрос за документ, описващ действия или липса на действия от 100 страници, като в тях се включва информация и от наши и чужди медии, фотоси и други

От iNews.bg

Министърът на правосъдието Янаки Стоилов иска отстраняване на Иван Гешев след сигнал на Бойко Рашков. Това стана известно на извънредна пресконференция на ресорния министър.

Янаки Стоилов внася предложение за освобождаването на главния прокурор Иван Гешев. То ще бъде осъдено от Висшия съдебен съвет на предстоящото заседание на 22 юли.

Мотивът за предложението е информацията, предоставена му от вътрешния министър Бойко Рашков от 14.07.

По думите на Стоилов става въпрос за документ, описващ действия или липса на действия от 100 страници, като в тях се включва информация и от наши и чужди медии, фотоси и пр.

Реакцията от страна на прокуратурата бе мигновена.

"Прокуратурата не е учудена, че служебният министър на правосъдието, изпълнявайки волята на служебния министър на МВР - Бойко Рашков, внася такова предложение във ВСС", каза за БТА говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

"Учудени сме от това, защо Стоилов внася сигнала срещу Гешев едва сега - дни преди да изтече мандатът на служебното правителство", коментира Милева и определи ситуацията като като политически пиар.

Според нея, в предложението се съдържат само политически, но не и юридически аргументи като липсва конкретика.

Водещи