Втора градска става инфекциозна при коронавирус в София 09.03 | 16:30

Общината е разпоредила на всички транспортни фирми да дезинфекцират допълнително превозните средства

От iNews.bg

Втора градска болница в София ще бъде трансформирана в инфекциозна болница при нужда, за да може да приема заболели от коронавирус. Това обяви заместник-кметът на Столична община Дончо Барбалов, който представи мерките, които местните власти предприемат за борба със заразата, предаде БНТ.

Мярката ще бъде предприета след заповед от Министерство на здравеопазването. Болните, намиращи се там към момента, ще бъдат преместени в други лечебни заведения, при необходимост.

"Първоначално могат да бъдат осигурени 50 легла. Ние създаваме организация по отношение на финансирането, медицинското оборудване и консумативи, така че при нужда болницата, в рамките на 72 часа, да смени своето предназначение”, обясни Барбалов.

Той каза още, че е указано на всички транспортни оператори да предприемат допълнителни мерки за дезинфекция на превозните средства. По възможност гаржданите да избягват пиковите часове в градския транспорт и претъпканите масови превозни средства.

Всички училища на територията на София продължават да са в грипна ваканция.

"Заболеваемостта от грип значително се е увеличила през изминалата седмица. Има вероятност тя да се удължи", каза директорът на столична РЗИ д-р Данчо Пенчев.

Детските градини работят със засилен филтър за проверка на здравословното състояние на децата и персонала. Въвежда се и допълнителна дезинфекция. Същите мерки се въвеждат и за общинските социални услуги.

Водещи

Най-четени