Волен Сидеров съди Радан Кънев за обида и клевета 12.08 | 16:30

Той отхвърля обвинението, че е обидил и наклеветил лидера на "Атака"

От iNews.bg

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров съди Радан Кънев за обида и клевета. Това съобщи самият Кънев в профила си във Фейсбук.

"На връщане от отпуск, с изненада получих искова молба от г-н Волен Сидеров, който ме съди за 15 000 лева. Поводът е, че съм реагирал на неговото изказване, че в средата на 19 век "няма български народ, няма българска нация, никой не знае, че има българи изобщо", пише евродепутатът.

Той отхвърля обвинението, че е обидил и наклеветил лидера на "Атака", намира иска за неоснователен, но признава, че се е афектирал от това изказване на Сидеров през март т. г. по БНТ и заради това си е позволил остър и груб език.

"И в реакцията си съм отбелязал - съвсем вярно, впрочем - че "никое хюмне, мекере, ибрикчия или предател" не е обиждал така българите. Прилагам отговора на исковата молба, който изпращам до Софийски районен съд", пише Кънев, като влиза в ролята на адвокат сам на себе си.

"Не си само ти", успокоява го с коментар под поста му друг бивш управляващ от Реформаторския блок - Николай Ненчев, като уточнява, че Сидеров го съди, задето го е нарекъл "национален предател".

Водещи

Най-четени