Двама сирийци с британски паспорти на съд за каналджийство 28.12 | 15:20

Опитали да прекарат през „Капитан Андреево“ иракчанка с фалшив паспорт

От iNews.bg

Двама чужденци отиват на съд за трафик на мигранти през българската граница. Районна прокуратура-Свиленград наблюдава бързо производство спрямо Фадел А., на 34 г., и Сипан Д., на 32 г., сирийци по произход, живущи във Великобритания, привлечени като обвиняеми за превеждане през границата на страната на иракска гражданка без разрешение на надлежните органи на властта.

Производството е образувано след като на 23 декември на ГКПП "Капитан Андреево", от Турция в България влязъл лек автомобил с английски регистрационен номер, управляван от Фадел А. Като пътници в автомобила пътували обвиняемият Сипан Д. и иракската гражданка Руджин С., на 25 г. При извършена проверка, дежурният граничен полицай установил, че снимката, поставена в документите за самоличност на иракската гражданка Руджин С., не е нейна. Установено било още, че представеният от нея задграничен паспорт е преотстъпен документ. Бързото производство спрямо двамата обвиняеми ще приключи в законния срок.

Районна прокуратура - Свиленград наблюдава и бързо производство срещу иракската гражданка Руджин С., привлечена като обвиняема за престъпление по чл.279 ал.1 от Наказателния кодекс - за влизане в страната без разрешение на надлежните органи на властта.

Водещи

Най-четени