Росен Ангелов е преминал специална подготовка в структури извън страната 06.01 | 16:25

По думите му фактът, че всеки от убитите е прострелян с няколко куршума, означава, че е сменил бързо няколко пълнителя

От iNews.bg

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов заяви, че издирваният за шесторното убийство в Нови Искър Росен Ангелов е преминал специална подготовка в структури извън страната, предаде БНТ.Пред журналисти, след освещаването днес на бойните знамена на ритуал в столицата, военният министър не отрече това да е именно военна подготовка, но не даде детайли.

По думите му фактът, че всеки от убитите е прострелян с няколко куршума, означава, че е сменил бързо няколко пълнителя. Според Каракачанов е възможно издирваният да е сериозно въоръжен.Полицията продължава издирването на заподозрения за убийството на шестима души в Нови Искър Росен Желев Ангелов.

 
ДНК анализ на намерена следа в къщата на ужасите е издала извършителя на шесторното убийство в Нови Искър Росен Ангелов, съобщиха преди ден шефът на следствието Борислав Сарафов, главният секретар на МВР Младен Маринов, шефът на СДВР Иво Иванов и градският прокурор Емилия Русинова. Извършени са 16 огледа и претърсване на жилища и местности, назначени са 91 експертизи, от които 18 са ДНК анализи, 36 - биологични, 31 - комплексни - физикохимични, балистични, дактилоскопични, 6 съдебно-медицински. Разпитани са 21 свидетели. Извършени са над 100 разузнавателни беседи, справки.

 
По време на брифинга стана ясно още, че Ангелов е без документи за самоличност, без адресна регистрация и не ползва транспортни средства. Допълнителна трудност при издирването на Ангелов идвала от това, че мъжът е без работа и без собственост.56-годишният мъж има 3 присъди за лишаване от свобода. Първата била за кражба, след това е осъждан за изнасилване, като е освободен условно предсрочно. Третата присъда е влязла в сила през декември 2009 г. и е за блудство с малолетно дете, момиче на 12 г. Осъден е на 8 години затвор, като присъдата е произнесена задочно, но той не бил открит, за да бъде вкаран в затвора. Затова още тогава е обявен за общодържавно издирване.
 
Вчера беше открита къща във вилната зона на село Луково, в която вероятно той се е крил. Кметът на селото Румен Колев, който присъствал на огледа, сподели пред журналисти, че когато полицията влязла в къщата, там е било топло, а компютърът е работел.
 
Полицията разкри, че убиецът се е подготвял за осъществяване на плана си, като тренирал стрелба в двора на вилата. Освен това е имал и фитнес площадка, където е вдигал тежести и трупал мускулна маса. Според една от версиите Росен е имал връзка с убитата Кети Кюхова. Знае се, че двамата са били приятели във Facebook, а преди години тя ходила при него в Италия, където той живеел.

Водещи

Най-четени