Делян Добрев напуска политиката заради "Хасковогейт" 01.10 | 09:52

Депутатът от ГЕРБ и шеф на енергийната комисия се отказва от всички постове и от парламента

От iNews.bg

Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев обяви пред bTV, че подава оставка от всички постове, които заема. Той вече няма да е шеф на парламентарната комисия по енергетика, депутат и лидер на партията в Хасково.

Добрев обясни, че напуска политиката". Той посочи, че подава оставка след разговор тази сутрин с премиера Бойко Борисов. 

Припомняме, че оставката на Добрев идва след като преди няколко дни той бе обвинен за шуробаджанашки назначения в община Хасково. Депутатът от БСП Елена Йончева описа широка схема на приятелско-роднински кръг около Добрев, назначен от него на ключови постове. Сред тях има роднини, съдружници и съученици.

"Винаги сме се разбирали прекрасно. Той също вижда, че някак си, с тази атака, която се проведе, аз съм толкова ранен, че единствената достойна постъпка е да направя това, което направих в това студиото. Не ми противоречеше на това, което казах”, сподели депутатът.

Добрев се закани да потърси съдебна отговорност от Елена Йончева. "Цяла седмица обикалям по студията да обяснявам след госпожа Йончева, че "нямам сестра". На цялата тази история трябва да се сложи край", отсече добрев и атакува бившата журналистка, че е разказвала как е назначил зет си.

"Нямам сестра, за да имам зет. Няма схема", категоричен е депутатът от ГЕРБ. "Целта беше да се опетни името ми. Успяха, в очите на хората аз вече не съм професионалист", коментира той. И заключи: "Затова хората казват, че политиката е мръсна работа".

"Положението е нетърпимо, в очите на хората аз съм човек, който се занимава с шуробаджанащина", продължи Добрев. "Вече съм достатъчно окепазен", заяви Делян Добрев. И съобщи, че в разговора си с Борисов тази сутрин му е казал, че напуска всички позиции, защото не иска това да влияе на кабинета. "Стана нетърпимо", констатира депутатът.

Кметът на града Добри Беливанов пък заяви днес, че Добрев се опитвал да управлява Хасково вместо него. Вчера той се дистанцира от Добрев, който преди две години лично го издигна за кмет. Преди дни пък ГЕРБ оттегли подкрепата си от Беливанов, обвинявайки го , че не върши нищо за града.

Водещи

Най-четени