Точно година измина от фаталния петък 13-и, когато България затвори заради коронавируса 13.03 | 13:29

Хаосът с вируса донесе и нечувани в модерната ни история КПП-а на входовете и изходите на областните градове. Служебни и медицински бележки служеха за минаване на пропускателния режим

От iNews.bg

Измина една година от онзи фатален петък 13, когато България буквално затвори врати. На тази дата парламентът единодушно гласува обявяването на извънредно положение. Работата си преустановиха молове, заведения за хранене и забавления, кина, театри, спортни центрове. 

Виртуалният свят превзе ежедневието ни. Учениците преминаха на онлайн обучение, като първоначално то се провеждаше по един от каналите на Националната телевизия. Забавлението ни също беше пред компютър или телефона. Дискотеките, представленията бяха онлайн. 

В деня на обявяването на локдауна у нас бяха регистрирани 16 положителни проби на коронавирус. Два дни преди обявяването на извънредно положение дойде първата жертва на К-19 у нас. Това беше 66-годишна жена, хоспитализирана в Пирогов в изключително тежко състояние.

Хаосът с вируса донесе и нечувани в модерната ни история КПП-а на входовете и изходите на областните градове. Служебни и медицински бележки служеха за минаване на пропускателния режим.

Първият локдаун беше обявен за срок от един месец – до 13 април, но впоследствие беше удължен с още месец - до 13 май. След това извънредното положение стана извънредна епидемична обстановка, чийто срок бе удължен до 30 април т.г.

Последваха дълги месеци - ту на разхлабване, ту на затягане на мерките. И така до ден днешен.

Водещи

Най-четени