Росен Петров: Никога не съм бил дясна ръка на Николай Бареков 15.12 | 09:17

Той напусна на партията му и отказа да посочи конкретни причини за това свое решение

От Кремена Бедерева

"Ценя много майката на Николай Бареков и вчера й обещах да запазя честта му. Тя ми се обади по телефона и плачеше, разплаках се и аз. Не искам да стават скандали и самоубийствени войни”. 

Така Росен Петров коментира в ефира на Нова телевизия напускането на партията на Бареков и отказа да посочи конкретни причини за това свое решение. Той допълни, че не се чувства употребен или излъган от него.

"От известно време нямам контакт с Николай Бареков и никога не съм му бил дясна ръка. Той сам си е и дясна, и лява ръка. Горе-долу знам как се е формирал неговият характер - по-екстравагантен е, егоцентричен”, обясни Петров. 

На въпрос дали напускането му е свързано със "спирането на кранчето” към "България без цензура”, той отговори, че това не е вярно и не е свързано с пари.

"Политиката е изкуство на компромиса. Например бях си поставил за цел да се подобри положението на военните инвалиди. За тази цел обаче трябваше да постигна някаква договорка със социалния министър, който е в момента. За да се гласува този закон, той трябва да се подкрепи от мнозинството. Тоест аз трябва да постигна компромис между моето желание да помогна на тази група и това другите партии да го подкрепят”, коментира още Росен Петров.

Той допълни, че е искал да излезе от сянката на непрекъснатия скандал около ББЦ, от което той не се е чувствал добре. Не на последно място изрази надежда с Николай Бареков да останат в приятелски отношения.

Водещи

Най-четени