Росен Петров дава Борисов на Комисията по дискриминация 27.02 | 12:59

Борисов се изгаври с физическия ми недъг, възмути се заместникът на Бареков

От Филипа Тодева

Росен Петров ще подаде жалба срещу Бойко Борисов в Комисията по дискриминация с мотива, че бившият премиер му се е подиграл заради носа.

"Анекдотът на г-н Борисов може би на някои ще се стори смешен, но да се подиграваш с външния вид на който и да е човек е дискриминация. Аз по принцип имам и счупен крак, два пирона в него, леко накуцвам. Проблемите с носа са ми отпреди година и четири месеца. Подигравката с физически недъг не прави чест на г-н Борисов", категоричен бе Росен Петров.

Той се възмущава, че поведението на Борисов е недостойно за човек, който има званието генерал.

"Ако мисли, че офицерската му чест позволява да се гаври с физическите недъзи на хората, нещо се е объркал. Ако публично ми се извини, аз ще изтегля жалбата срещу него, защото до днес го имах за приятел, но явно, както той самият е казал, той няма приятели и си живее с кучетата в Банкя", каза още зам.-председателят на "България без цензура".

По-рано той бе посочен от Николай Бареков за бъдещ министър на вътрешните работи.

"Знаете ли защо новият вътрешен министър ще бъде най-интересен? За първи път ще имаме вътрешен министър, когото никой няма да може да го води за носа. Не казвам кой е, само така се очаква", заяви Борисов.

Водещи

Най-четени