Вижте цитати от скандалния запис с пловдивския кмет 22.10 | 14:23

"Областният е доста компрометиран с това, което се случи. Добре го изиграхме"

От Мая Александрова

От запис на партийното събрание на ГЕРБ в Пловдив, водено от кмета на града Иван Тотев, става ясно, че той говори на партийни членове как Общинският съвет на Пловдив взема нарочно незаконни решения. Целта била те да бъдат върнати от областния управител Венцислав Каймаканов, за да може гражданското недоволство да се насочи към него.

В. "Марица" публикува цитати от записа:

* Областният е доста компрометиран с това, което се случи. Добре го изиграхме, никой не разбра.

* Подготвили сме много решения в ОбС... Правим така решението, че той да може да го върне. То ще бъде брутално незаконно това решение, то ще влезе на сесия.

* БСП в Пловдив ги няма, нямат фигури, нямат лидери, което е добре.

* Имаме голяма подкрепа на десни, които събират периферията, ще ги бутаме зад байраците. Гърневски... (не се чува) по барикадите. Това са говорители, които говорят, което е перфектно.

* Почнахме преговори с всички десни партии за една кандидатура за другите местни избори. Идеята е да няма разпиляване на десния глас и през евроизборите, и през другите местни избори.

* С групичката около Гърневски и Илко Николов сме окей. На 16-и си правят събитие, ние ги подкрепяме.

* Въпросът е всички десни да имаме едно такова обединение. С Реформаторския блок не може да се говори, първо, защото в Пловдив няма влияние, и второ, не знаят какво ще правят.
(Питат Тотев за чистката на кадри от ГЕРБ)

* Постоянно ги прибираме в общината. Имаме диалог с директора на летището, ако стане нещо, ще ги слагаме на летището. ВиК нещата са много добре, имаме диалог с тоя, директора, новия. Нямаме нито един уволнен наш човек във ВиК.

(Чува се женски глас: Ние бяхме по-радикални.)

Водещи

Най-четени