София залага на нова ВиК-инфраструктура в бюджета за 2011 г. 20.01 | 20:55

ВиК-инсталации и болници са сред важните цели в новия общински бюджет

От Георги Георгиев

През тази година в София ще се работи по над десет инфраструктурни обекта в областта на водоснабдяването и канализацията на обща стойност16,3 млн. лв. съобщи заместник-кметът Любомир Христов.

Предстои изграждането на регионална пречиствателна станция на р. Лесновска, отвеждащи колектори за кв. "Кремиковци", кв. "Сеславци", град Бухово, кв. "Ботунец", селата Горни и. Долни Богров и с. Яна, на помпени станции и тласкатели за селата Чепинци, Световрачане, предаде БТА.

Негован и Кубратово, както и на канализационна мрежа в местността "Сливница" и в кв. "Модерно предградие".

Предвижда се и изготвянето на общо 13 проекта за корекции на критични участъци от речни корита. По-значимите от тях са корекциите на реките Драгалевска в район "Лозенец", Владайска в район "Сердика"и на река Какач.

До края на март ще бъде въведена в екплоатация помпената станция и тласкател за отвеждане на битовите води на р. Нови Искър и ще извършената рехабилитация на станцията за отпадни води "Кубратово".

Общината подготвя проекти за кандидатстване по ОП "Регионално развитие" за реконструкция, обновяване и оборудване на Първа, Четвърта и Пета МБАЛ, както и на двете АГ болници - "Св. София" и "Шейново".

През тази година ще започнат и отчуждителни процедури във връзка с реализацията на пробив при бул. "Царица Йоана", пробив при бул. "Д-р П. Дертлиев", кръстовищата на две нива при булевардите "А. Сахаров" и "А. Малинов" и при "Др. Цанков" и "П. К. Яворов", реконструкцията на кръговото кръстовище при бул. "Кл. Охридски" и бул. "А. Ляпчев", както и за новата трамвайна линия от пл. "Велчова завера" до кв. "Дървеница".

Водещи

Най-четени