Филип Станев от ИТН: Еднолични решения не може да има в държава-членка на ЕС 20.07 | 19:44

Той се извини на журналистката Ива Николова

От iNews

Понеже природата обективно е решила аз да съм мъж, а г-жа Ива Николова да е дама и понеже в етикецията и общуването не е прието мъж да нагрубява жена, затова пред вашия ефир ще кажа на г-жа Николова, че се извинявам за думите си. Отвъд видимото за очите обаче не виждам красивото зад агенция ПИК и тази дама. Съжалявам за думите, които изрекох към една жена, но дълбоко продължавам да не съжалявам и да не уважавам начина и методите й на работа, както и агенцията, в която работи и публичните помии, които ежедневно излива.

Това каза в предаването "Лице в лице" по bTV Филип Станев от "Има такъв народ" по повод думите, които изрече към Ива Николова от ПИК на пресконференцията на ИТН в петък.

Кабинетът

 "Еднолични решения не може да има в държава-членка на ЕС, това е недопустимо. Трябва да има не само демократични решения, а и диалог. Истината е, че предните ни ходове бяха медийна стратегия и тя проработи доста добре", коментира още той.

"За първи път от 12 години рухна митът, че Бойко Борисов е бащицата на нацията, че е непобедим и винаги мачка. Българските граждани вече искат оттук-нататък да получат увереност, спокойствие и сигурност. Длъжни сме да направим така, че да съставим един кабинет, който да докаже, че е възможно да се работи по един начин, различен от този при управлението на Борисов, Тройната коалиция, царя и Костов", допълни Станев.

 "Ние сме длъжни да извървим този път на дискусии. Не искаме да водим разговори за постове и личности, защото това досега бе един от основните проблеми заради нечий лични амбиции. Рано или късно се стига до разводи, караници, кой ще вземе някакво парче от баницата. Моят призив е да спрем да гледаме на държавата като баница. Ще търсим разговори с възможните партньори, т.е. с хората на Мая Манолова и Христо Иванов", обясни бъдещият народен представител от "Има такъв народ".

Връзката с ДПС

 "Между ИТН и ДПС има толкова връзка, колкото между белите мечки и пингвините. Нямаме нищо общо с тях. Категорично сме заявили, че не желаем да работим с такива политически субекти като ДПС и ГЕРБ", увери Филип Станев.

Приоритетите

Що се отнася до на програмата на партията той разясни, че тя не се изчерпва само с прочетените от Трифонов приоритети. Шоуменът не бил прочел цялата програма, а само няколко базисни точки. "За цялата програма ще ни трябват 16 часа ефир, тя е обемна", посочи Станев.

 На въпрос за прокуратурата той подчерта, че е от изключително значение тя да бъде извадена от съдебната власт и да отиде в изпълнителната.

 На въпрос за космическите амбиции на страната ни Филип Станев припомни, че България и Хърватска са единствените държави, които не са членове на Европейската космическа агенция, което не е справедливо предвид факта, че у нас има достатъчно подготвени кадри.

 

Водещи

Най-четени