Кольо Колев: Коалиция не е мръсна дума 25.07 | 13:15

Слави Трифонов пусна къси фарове или по-скоро за мъгла на политическата кола, допълни Димитър Аврамов

От iNews

Слави Трифонов пусна къси фарове или по-скоро за мъгла на политическата кола. Премигват, но има положително развитие от "Има такъв народ". Много е важно да се отърват от няколко заблуди. Първо – "коалиция" в политиката е добра дума. Второ – "приоритети" е добра дума и трето съставянето на нещо общо, а не непременно само наше, е добра дума. Четвърто – не можеш да очакваш подкрепа от хората, ако не кажеш: "Искаме да дадете ваши министри". Когато някой застане с лицето си, той носи политическа отговорност.

Това коментира пред bTV политологът Димитър Аврамов.

 "Когато влизаш от една сфера на дейност, в която си много успешен – шоубизнеса, в друга сфера на дейност – политиката, трябва да си много сериозен. Трябва да ти е ясно, че няма да си успешен, ако не използваш друг инструментариум и голям екип хора", добави той.

Според социолога Кольо Колев формулата "подкрепа не на коалиции, а на политики" няма да е успешна, ако остане само на това ниво. Той обаче се надява, че зад общите фрази се водят достатъчно преговори за реално коалиционно управление. Колев се съгласи с Аврамов и повтори, че "коалиция" не е мръсна дума. В противен случай той подозира краткотрайно правителство.

"Какво значи, че носиш цялата отговорност с 65 депутати?", попита Кольо Колев. Според него единствената разумна кръвна група е тази на здравия разум. "Има проблеми, които трябва да се решават не с ляв чук или с дясна тесла. Те трябва да се решават умно и консенсусно", категоричен бе Колев.

Според него определено ще има правителство. "Ясно се вижда, че ИТН напуснаха безумната си позиция на самодостатъчност", отчете той.

Водещи

Най-четени