Всеки втори брак у нас приключва с развод до десетата година 04.02 | 09:15

Като причина за зачестилите в последно време разводи се посочва и социалната изолация, която бе наложена заради ковид-пандемията и която се отрази пагубно на много двойки

От iNews.bg

Шест бракоразводни дела се гледаха през изминалите 2 дни в Районен съд-Благоевград. Двойките, решили да сложат край на взаимоотношенията си, официално се разделиха и поставиха нов антирекорд. Всичките 6 развода са по взаимно съгласие на двойките, а като мотив те посочват непоправими различия помежду си. 

Най-дългият брак бе разтрогнат след 34 години съвместно съжителство, а просъществувалият най-малко е сключен през 2016 г. В три от случаите децата, родени по време на брака вече са навършили пълнолетие и не се наложи съдът да решава при кого от родителите да ги настани, уточнява struma.com.

Родителските права на две деца, плод на едва 4-годишен брак, бяха присъдени на бащата. На поредното бракоразводно дело, съдия Николова присъди родителските права на майката, а при последния развод децата бяха поделени - едно бе дадено за отглеждане на майката, а другото - на бащата, като двамата вече бивши съпрузи ще разменят децата си по определен график.

"Всеки втори брак у нас приключва с развод до десетата година", съобщават статистиците. Социолозите са категорични, че критичната възраст за разтрогване на брак е 38-42 години. Причината е, че преди 10-15 години хората се женеха на по 20-23 години.

А късната женитба, която напоследък се наблюдава като тенденция, дава по-голяма гаранция за здраво семейство. Най-често посочваната причина за раздялата е баналното "несходство в характерите".

Следват обвиненията към половинката в алкохолизъм, наркомания и пристрастеност към хазарта. Изневяра на партньора е едва на пето място, а на едно от последните места, но пък любопитно, е твърдението, че партньорът се е оказал с хомосексуални наклонности и това се е установило по време на брака.

Като причина за зачестилите в последно време разводи се посочва и социалната изолация, която бе наложена заради ковид-пандемията и която се отрази пагубно на много двойки. Причините са много, а фактите са безспорни: разводите бият по брой сключените бракове.

Водещи

Най-четени