Румен Радев от Албания: Имаме всички шансове за Шенген догодина (Видео) 06.12 | 16:00

Нека не политизираме темата и да не се използва за вътрешнопартийни атаки, призова държавният глава

От iNews

"Имаме всички шансове да се присъединим към Шенген догодина. Това зависи единствено от нас. Нека не политизираме темата и да не се използва за вътрешнопартийни атаки", така държавният глава Румен Радев коментира казуса с Шенген от Европейския форум в Тирана.

"Продължаваме усилията заедно с Румъния до последния момент. Има наслоени предубеждения срещу България вече десетилетия. Те много трудно се пречупват и затова ние работим активно с всички средства на дипломацията, но има работа, която трябва да се свърши и в България", каза още той. 

Държавният глава призова Народното събрание да приеме законите по Плана за възстановяване и устойчивост, които касаят съдебната реформа.

На въпрос дали президентът е бил атакуван заради разследването на "Скай нюз" за стрелба по сирийски мигранти на нашата граница, Радев отговори, че такова нещо няма и всеки, който го атакува знае, че ще отвърне много сериозно. 

"Имаме потрошен автомобил на "Гранична полиция" и ранен български полицай. Няма доказателства, че са произведени изстрели от български гранични полицаи срещу мигранти", категоричен бе президентът.

"Аз държа на принципите. Държа да има истина в отношенията и България да отстоява своя национален интерес навън, това винаги е било мой приоритет", така Радев отговори на въпрос относно отношенията между него и "Продължаваме промяната". 

 

 

Водещи

Най-четени