Съдът прати за месец в психиатрия касапина на Виола 14.07 | 17:18

Жестокият убиец Стефан Станев ще бъде изследван за невменяемост в Ловеч

От iNews.bg

Софийският градски съд изпрати в психиатрия Стефан Станев, обвинен в жестокото убийство на 29-годишната Виола Николова миналия месец.
 
По искане на прокуратурата Станев ще престои за 30 дни в психиатричното отделение на болницата към затвора в Ловеч. Там ще му бъдат направени изследвания, които да установят дали е бил вменяем в момента на убийството.

Искането идва, след като прокуратурата се е сдобила с документи, според които Станев е бил лекуван от биполярно афективно разстройство - състояние, което се характеризира с пристъпи и разстройство на съзнанието.

Адвокатът му Ивайло Юруков добави, че клиентът му е страдал и от безсъние. Предвид тези факти, сериозността на престъплението, както и дългогодишната употреба на наркотици от страна на Станев, съдът постанови той да бъде настанен за изследвания до окончателното изясняване на състоянието му.

На 23 юни в столицата Стефан Станев преби до смърт със стик за голф приятелката си Виола Николова, след което я души и ръга многократно с нож, а накрая я заколи.
 
Станев бе заловен на следващия ден в Созопол, а по пътя безпричинно пребил и момче, което качил с приятелката му на стоп.

Станев въобще не се разкайва за престъплението си.

Водещи

Най-четени