Петър-Емил Митев: Проектът ”Промяната продължава” - дясна въдица за леви балъци 21.09 | 17:44

Има неща, които ме смущават като десни инструменти с леви цели, заяви политологът

От iNews

"Има неща, които ме смущават като десни инструменти с леви цели. Ако се преведе на политически език, означава "дясна въдица за леви балъци" или популизъм. Кои са тези десни инструменти и как ще се получат левите цели? Например, не е решен още въпросът с канадското гражданство на Кирил Петков. Политическата почтеност изисква да кажеш на президента Румен Радев, когато те е поканил, да му кажеш, че имаш двойно гражданство”.

Това заяви Петър-Емил Митев пред БНР в коментар за формацията "Петков-Василев".

 "Протестът от миналата година приключи, но не и партиите, които го представят. В момента просто се сменя моторът. Разбирам защо Румен Радев прие избори 2 в 1, защото ще има по-голяма активност. Партиите бяха разделени в предишните парламенти. Има системни, идеологически партии, които са част от европейското политическо пространство. Другите са конюнктурни, каквато е и бъдещата ПП "Продължаваме промяната". Т.е., само се преразпределят гласовете на конюнктурните партии.

Системните формации имаха мнозинство в последните две Народни събрания. Самият факт, че се прави разграничение на "почтени и непочтени", е непочтен акт. Демократичната култура е в диалога. Не може предварително да кажеш, че няма да говориш с ГЕРБ и ДПС, защото зад тях стоят 1 млн. души. Да се говори за политическа почтеност извън диалога не е адекватно", заяви още политологът .

Водещи