Гешев: Няма да допуснем двойни стандарни за хората с милиарди, и останалите българи 24.08 | 12:30

Тук сме – прокурори и следователи, за да кажем, че може да вървим бавно, но никога не вървим назад. С този цитат на Ейбрахам Линкълн главният прокурор Иван Гешев откри националното съвещание на прокурорите в “Бояна”.

От iNews.bg

Наричат ни мафия, защото уплашихме тези, които не искат законът да е еднакъв за всички. Достигната е червената линия, върховенството на правото е застрашено. Тук сме – прокурори и следователи, за да кажем, че може да вървим бавно, но никога не вървим назад.

С този цитат на Ейбрахам Линкълн главният прокурор Иван Гешев откри националното съвещание на прокурорите в "Бояна”.

Наричат ни мафия, защото внесохме светлина с дела, а не с думи. Мафия сме, защото показахме, че няма да допуснем двойни стандарни за хората с милиарди, и останалите българи – така, както беше с десетиолетия, каза Иван Гешев пред магистратите, дошли в София от цялата страна. На съвещанието присъстват и народни представители, и министърът на правосъдието Данаил Кирилов.

Наричат ни мафия, защото решихме проблема с телефонните измами, защото правим всичко възможно хората да живеят без страх, че ще бъдат ограбени, избити, изнасилени в къщите си. Защото спряхме процеса България да се превърне в бунище, спряхме горенето на опасни отпадъци. Защото арестувахме наркопласьори, които тровят децата ни и служители от най-високите нива на правоохранителната ни система, припомни Гешев и продължи: Защото повдигнахме обвинения на действащ министър и на заместник-министър, визирайки арестите в МОСВ.

Според Гешев атаката срещу прокуратурата и исканата му оставка от протестиращи е, защото в съда са били внесени дела или защото извън България се укриват едни от най-влиятелните хора, които смятат, че за тях законът не важи. Това е причината ние да сме лоши за лошите, и добри за българското общество. Уплашихме тези, които не искат законът да е еднакъв за всички, заяви главният прокурор.

Водещи

Най-четени