Паяци да контролират паркирането и в ж.к. "Младост" и "Люлин"? 24.01 | 16:09

Това поискаха районните кметове на двата столични квартала

От Кремена Бедерева

Репатриращи автомобили да има в двата най-големи столични района - "Младост" и "Люлин", поискаха районните им кметове по време на заседанието на комисията по обществен ред на Столичния общински съвет, съобщава БТА.

Съветниците от комисията обсъдиха с районните кметове проблемите, които имат при работата им с полицията и столичния инспекторат.

В двата най-големи столични района един от съществените проблеми е паркирането, стана ясно по време на дискусията. Кметовете на "Люлин" и "Младост" - Цвета Авджиева и Милко Младенов, посочиха, че основен проблем е паркирането в зелените площи, в обхвата на спирки и на други места, забранени с пътна маркировка. В "Люлин" даже има и място за наказателен паркинг, посочи Младенов.

В централните столични райони по-голям проблем е реакцията по оплаквания за нарушения на обществени ред. Кметът на "Оборище" Йорданка Фикирлийска посочи, че до момента на всеки сигнал до Пето РУП за нарушения на обществения ред винаги се връща информация, че при проверка е установено, че няма проблем.

Главният инспектор Радослав Стойнев от "Охранителна полиция" посочи, че проблем при проверката на сигналите при нарушения в обществения ред в етажна собственост е влизането във входа. В някои от случаите изпращащият сигнала чака полицията, а в други - не, а входът е заключен.

Районните кметове поискаха да имат информация и за инциденти, ставащи в района им, както и за обхвата на зимното почистване, тъй като стигащото до тях в момента не е в целия обем, а само в откъслечни елементи.

От общинската дирекция "Обществен ред, масови прояви и сигурност" поеха ангажимент да изпращат необходимия обем информация и към районните кметове.

Водещи

Най-четени