Шефът на Сдружението на заведенията: Нова година ще се празнува в разрез с мерките 18.12 | 09:54

Нашият бранш стана изкупителна жертва, казва Емил Коларов

От iNews.bg

Решението на Щаба не ни изненада. За пореден път не спазиха обещания, които бяха поели към нашия бранш. Това заяви пред БНТ Емил Коларов – председател на Сдружение на заведенията в България, по повод решението ресторантите и нощните заведения да останат затворени поне до 31 януари.

"Не ни е ясно как при явно несправяне с пандемията, което го показват резултатите, мерките остават, но не се затягат. Така ще продължим дълго време, докато не се затворят обекти и места, където се събират много повече хора и струпванията са много по-големи от тези в заведенията - това са големите нехранителни магазини, всякакви коледни базари”, продължи той.

По думите му браншът е "изкупителна жертва”.

"Изобщо не смятаме, че заведенията са най-големият разпространител на заразата. Това още не е доказано. Въпросът е, че отново станахме изкупителна жертва и ние така се приемаме. Това е абсолютна дискриминация към нашия бранш”, категоричен беше Коларов.

Според него хората навсякъде ще празнуват на 31-ви декември и то безконтролно и без абсолютно никакви мерки. Ясно е, че много наши колеги ще празнуват и в заведения. Видя се, че има такива, които не спазиха досега ограниченията.

Според Коларов хората ще се събират в затворени помещения, без вентилация, никой няма да спазва мерки. Изобщо Нова година ще се празнува. Не е ли по-добре да се празнува като има някакъвконтрол и влезнат средства в бюджета?, попита още Коларов.

Водещи

Най-четени