Появи се брутално ВИДЕО от търкал 15 на 15 между фенове на пловдивските Ботев и Локо на поляна 28.05 | 09:18

Кървавата среща продължава около 2 минути, тежки удари понасят и от двете страни, а кибици заснемат клипове отстрани, полицията нехае

От iNews.bg

Брутален бой се е състоял на 24 май между ултраси от агитките на Ботев (Пд) и Локомотив (Пд). Мелето, което можете да видите най-долу, е било уговаряно седмици преди това, а арена е била нива в покрайнините на Пловдив - край "Асеновградско шосе". Целта е била полицията да не може да реагира бързо, дори да получи сведения.

Предварителното условие е било в битката да се впуснат по 15 човека, които всяка агитка излъчва по свое усмотрение. 

iNews.bg обаче научи, че участниците от Локо са заложили на почти сто процента ММА-бойци, които рядко ходят на футболни срещи, докато ботевистите са "играли" доста по-честно и повечето им гладиатори са били обикновени момчета от агитката.

Кървавата среща продължава около 2 минути, тежки удари понасят и от двете страни, а кибици заснемат клипове отстрани. Има и хора, които следят да няма нечестни прийоми като използване на оръжия и побой над предали се вече участници или такива в безпомощно състояние.

Последното също не е спазено съвсем, става ясно от видеото, което изтече. Локомотивците си позволяват вероломно да удрят свои съперници, които вече са на земята, надъхвани с викове на зяпачи "убийте ги", "довършете ги", "до смърт" и др."

Като цяло подобни боеве не са нещо ново за крайните фенове на "канарчетата" и "смърфовете". От дълги години такива екшъни са нещо нормално под тепетата, а и в София. Те се организират тайно, по подобие на "колегите" им от агитките на тимове от Полша, Русия, Гърция и Унгария. 

В горепосочените страни обаче правилата се спазват, което е въпрос на чест. У нас не е така.

Ето защо е истинско чудо, че тежко ранени след мелето няма. Остава енигма защо държавата от дълги години нехае за такива кървави сблъсъци. Органите на реда лесно могат да научат за местата на уговорките, но си затварят очите.

И така се стига до случки като тази от вечерта на 24 май - иначе казано часове след хулиганските изцепки на нивата. Тогава солидна компания от около 20 човека от "черно-бели" запалянковци се засича с няколко привърженици на "жълто-черните". Припламват искри след припомняне за битката по-рано през деня и хвалене с видеа от нея. Следва як търкал, след който цивилен полицай от Стамболийски вади нож, за да се защитава и ранява младо момче. Хладното му оръжие обаче е отнето от числено превъзхождащата компания и самият той е ръган с него. 

След лумпениадата на оживения булевард "6-ти септември" дузина фенове се озовават в ареста, а пострадалите - в болница. По случая се води разследване, а до изясняването на фактологията полицаят, който е участвал в боя е отстранен от длъжност, а двама са с обвинения от прокуратурата.

ВИДЕО ОТ МЕЛЕТО

Водещи

Най-четени