Много е възможно да има предсрочни избори, допуска Божидар Лукарски 25.02 | 09:59

Бойко Борисов се опитва по всякакъв начин да избегне скандалите, смята екс председателят на СДС

От iNews

Според бившия председател на СДС Божидар Лукарски е много възможно да има предсрочни избори. Това коментира самият той в "Тази сутрин” по бТВ.

Според него политическата ситуация говори за такъв евентуален сценарий.

Бойко Борисов се опитва по всякакъв начин да избегне скандалите, смята Лукарски. Това според него личи от действията му в последния момент при връщането на старите правила в Изборния кодекс за преференциите.

Именно това искаха от БСП, но вместо да се върнат в залата, те продължават да показват някакви действия, които приличат на предизборна пропаганда, коментира Лукарски.

Бившият председател на СДС каза и че в и в малката коалиция има доста пропуквания и проблеми, които са сериозни.

"От друга страна евроизборите са лакмус за това какво би се случило при евентуални предсрочни”, коментира още той, въпреки че управляващите са категорични, че ще се издържат до 2021 г. и ще осигуряват кворума.

Лукарски коментира и евентуално сближаване на СДС и НФСБ.

"То все още е възможно, но е малко вероятно към днешна дата. Първо – поради отворената покана на "Демократична България” и курса на сегашното ръководство на СДС натам, второ - очевидното нежелание на ЕНП да има коалиция, в която един евентуален депутат, не би било ясно дали ще седне в редиците на тази партия, или на някоя друга от европейското семейство и на трето място, ситуацията, която се развива в лагера на Патриотите и в тяхната тройна коалиция”, каза бившият председател на СДС.

Според него допирни точки с ВОЛЯ не би следвало да има:

"Още по мое време като председател, а и мисля, че сегашното ръководство е на това мнение, че не би следвало да имаме просто политически и принципни общи допирни точки с програмата на ВОЛЯ и с техния курс. ДСБ и СДС през годините винаги са били много по-близки, отколкото в момента са ДСБ и "Да, България”, коментира Лукарски.

Водещи

Най-четени