ВМРО подкрепя кандидата на ГЕРБ за кмет на Сливен на балотажа 30.10 | 17:37

Войводите ще обжалват резултатите от първия тур на местните избори, липсват им сигурни гласове

От Кристиан Костурков

Местната структура на ВМРО в Сливен ще подкрепи кандидатът на ГЕРБ за кмет на града Стефан Радев. Това обяви на пресконференция областният председател на ВМРО Георги Георгиев. "Взехме такова политическо решение на национално ниво. Надяваме се г-н Радев да изпълни всичките си обещания от кампанията и Сливен да заприлича на един европейски град", заяви Георгиев.

В почти всички останали населени места в областта, където ще има балотаж тази неделя, ВМРО ще подкрепи кандидатите на ГЕРБ. Изключение прави само Старо село, където войводите ще подкрепят кандидатът на НФСБ, обяви още Георгиев.

Той благодари на всички граждани на Сливен, които подкрепили коалицията ВМРО-Свети Георги Победоносец на първия тур на местните избори, който се състоя миналата неделя. "Постигнахме доста добър резултат. Ние сме млада организация, макар партията да има 122-годишна история, млади хора сме, патриоти, които тепърва започват да работят за благото на града си", каза Георгиев. Той допълни и че сливенската организация на ВМРО, както и избраните за общински съветници членове на коалицията, са готови да работят с всеки, който ще действа за развитието и подобряването на живота в Сливен.

ВМРО обаче ще обжалва резултатите от първия тур на местните избори от 25 октомври, тъй като ги смята за нереални. "Изборният ден беше напълно манипулиран. В секцията, където гласувам аз и моите родители, няма как да няма нито един глас за ВМРО. Къде е моят глас? Аз гласувах за себе си. Защо го няма гласът ми?", риторично попита Георгиев.

Той изрази и подкрепата си относно идеята за намаляване на заплатите на общинските съветници. "Напълно съм съгласен с това. Не може да идват на работа веднъж в месеца, а да получават такива високи заплати", категоричен бе лидерът на ВМРО в Сливен.

Водещи

Най-четени