ГЕРБ отсвири Симеонов за връщането на цигарите в кръчмите 10.05 | 11:09

Депутатите ни няма да подкрепят законопроекта му, каза Цветан Цветанов

От iNews.bg

За законопроекта, който е свързан с тютюнопушенето, ние сме категорични, че това няма как да бъде подкрепено в парламентарната група на ГЕРБ, защото само преди 6 години ние сме били вносители на този законопроект и смятам, че вече получава и съответния ефект. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов след среща с вицепремиера Валери Симеонов, предаде БГНЕС.

Цветанов сподели и за вчерашна среща с ученици, които на въпрос дали тютюнопушенето трябва да бъде разрешено в заведенията, те казали категорично не. "Това беше изключително впечатляващо за оценката, която дават децата, а ние трябва да се стремим действително да гарантираме по-здравословен начин на живот и намаляване възможността за въздействие от подобни тютюневи изделия да въздействат върху децата и здравето на хората”, заяви Цветанов. За закона за хазарта ще получи подкрепа. "Ние казахме, че ще получи политическа подкрепа за тази промяна, която действително в момента става като една епидемия и заразяване на подрастващите и на хора, които са с един по-нисък социален статус, които просто се поддават на тази манипулация, която излиза от медиите във връзка с тези хазартни игри”, обясни Цветанов.

"Аз уважавам тяхното право, в края на краищата те са вносителите на сега действащия законопроект. Нормално е да имаме различни позиции по някои въпроси и това е записано в политическото споразумение в началото на управлението”, каза за позицията на ГЕРБ за тютюнопушенето Валери Симеонов.

Самият той обясни, че се явява като вицепремиер и търси подкрепа по закони, които са подготвени в качеството му като вицепремиер. Основната част от работата са я свършили специалистите, юристите от съответните ресорни министерства. "Като вицепремиер аз съм длъжен да обиколя всички парламентарни групи и да потърся подкрепа”, обясни вицепремиерът. За днес е предвидена и негова среша с ръководството на ПГ на БСП за България.

Водещи

Най-четени