Иван Гарелов се извини на Светослав Иванов 17.01 | 18:39

Екс водещият на "Панорама" споменал за колегата си, че е ром, а той не е

От iNews

Журналистът и дългогодишен водещ на предаването "Панорама" по БНТ Иван Гарелов се извини на водещия на "120 минути" по БТВ Светослав Иванов.

Припомняме, Гарелов заяви в "Шоуто на Слави" във вторник вчер, че Иванов е от ромски произход. Днес журналистът от БТВ публикува остър коментар на личната си страница във Фейсбук, в който се закани, че няма да остави нещата така. Ето и цялото извинение на Иван Гарелов, което публикуваме без редакторска намеса:

"КАК "ОФИЦИАЛИЗИРАХ” ЕДНА ЛЪЖА

При участието ми в "ШОУТО НА СЛАВИ” във вторник дадох като пример как един "надарен млад човек, умен, образован, независимо от ромския си произход си върши достойно работата”.

Бях прочел това твърдение за произхода на Светльо Иванов във вестник "Уикенд” и непростимо за човек с опит като мен го повярвах. Затова, с най-добри намерения го посочих като светъл пример.

На другия ден разбрах, че съм направил грешка. Светльо не е от ромски произход и написаното е било лъжа. Отгоре на всичко, тази сутрин същият вестник мултиплицира лъжата, като я помести на първа страница с твърдението, че аз съм разкрил "голямата тайна” на колегата си.

Няма да коментирам поведението на авторите на лъжата, но дължа едно огромно извинение на Светльо, когото искрено уважавам, на семейството му и на колегите му, както и на зрителите и читателите. Чувствам се безсилен да изчистя тази мръсотия. Още веднъж моля за извинение".

Водещи

Най-четени