Наши ченгета в мегаоперация на Европол срещу трафика на хора 23.08 | 17:44

У нас са установени 28 жени, които отговарят на профила на жертви

От iNews.bg

ГДБОП взе участие в международна операция на Европол. Полицейски служители от 22 държави членки на ЕС и Frontex взеха активно участие в операция по противодействие на трафика на деца по приоритетната дейност на ЕС "Трафик на хора". Операцията е координирана от Европол. В резултат на предприетите действия 51 непълнолетни и 72 пълнолетни са идентифицирани като потенциални жертви на трафик. Непълнолетните са били обект на трудова, сексуална експлоатация или принудителна просия. В хода на операцията са установени и няколко случая, свързани с нелегална миграция и фалшификация на документи за самоличност.

По време на операцията европейските полицаи са арестували 24 лица, заподозрени за трафик на хора, а 61 лица са задържани за други престъпления.

Действията са фокусирани върху "горещите точки" на сексуална експлоатация, принудителна просия, джебчийски кражби и кражби от непълнолетни в големите европейски градове.

В България служители на ГДБОП са провели оперативно-издирвателни действия на територията на София, Русе, Видин, Бургас и курортния комплекс Слънчев бряг. Установени са 28 жени, които отговарят на профила на потенциални жертви на трафик на хора, една от които е непълнолетна- 17-годишна.

Водещи

Най-четени