Няма промяна в състоянието на простреляния 14-годишния ученик 28.02 | 14:50

Младежът е нападнат заради момиче

От iNews.bg

Няма промяна в състоянието на 14-годишния ученик, който беше прострелян в района на 26-о СОУ в столицата този петък.

Момчето е в стабилно състояние, без непосредствена опасност за живота към момента. Ще остане в спешната болница, колкото е необходимо, информират от "Пирогов".

В петък лекарите направиха подробни прегледи и изследвания на ранения ученик. След това пациентът беше опериран. По време на операцията лекарите направиха ревизия на раната, която е в областта на таза, за да проверят дали има поражения по съседни органи. 

Операцията премина успешно и стана ясно, че няма засегнати жизненоважни органи.

Днес Софийски градски съд ще разгледа искането на Софийска градска прокуратура (СГП) за постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража” на 15-годишния Ивайло Гаджов, който простреля 14-годишния ученик пред столично училище.

Гаджов беше задържан с прокурорско постановление до 72 часа и беше привлечен като обвиняем.

Гневът на 16-годишния стрелец се разпалил заради момиче. Гаджов и Чавдаров били приятели още преди да тръгнат на училище. Спор за седмокласничката Божидара обаче развалил дружбата им. Двамата месеци наред спорили във фейсбук. Блокирали се и заради това Гаджов си направил нови профили – общо 5 на брой. "Ще те убия” и "Ще те гръмна” били само част от заплахите, които деветокласникът отправял към бившия си приятел. Той толкова се разгневил, че почнал да спестява от джобните си и да ходи по стрелбища. Предпочитал комплекс в Студентски град. От мястото отказаха коментар как така младежът е стрелял там без придружител.

В понеделник в 26-о СОУ психолози от Министерството на образованието и науката ще работят с учениците, обеща зам.-министърът Диян Стаматов. Екипът ще се ръководи от Генади Матвеев, дългогодишен психолог в 26-о, поясни директорката на училището Елка Велкова. Мъжът е руснак и е любимец на децата.


Водещи

Най-четени