Поне трима пострадали при поредната авария в „Арсенал“ 11.03 | 09:51

При производствения инцидент има и разрушения

От iNews.bg

Производствена авария е станала в цех 130 на завод "Арсенал” в град Мъглиж, съобщава БГНЕС.

Според свидетели има разрушения. Към момента има данни за трима пострадали, които се транспортират към спешния център в Казанлък.

Това не е първият инцидент в оръжейницата, припомнят от агенцията. За жалост през годините такива се случват често и то с трагичен край.

На 17 октомври 2018 година стана инцидент в цех 120 на завод 3 в "Арсенал". Тогава аварията изпрати шестима работници в болница, един от тях пострада сериозно.

В средата на март месец същата година 27-годишен служител на "Арсенал” загина, а друг с десет годишен стаж бе ранен. Тогава стана запалване на смесител в помещение на цех 130 на завод 3. Няколко дни след инцидента пострадалият издъхна в болница от тежките рани.

Две жертви имаше при взрив на пресоваща машина отново в завод 3 на "Арсенал” април 2016 г. В края на май също 2016 г. загина 52-годишен работник след взрив в обект на завод 4 на "Арсенал "АД, който е разположен в Мъглиж.

В края на февруари 2014 г. при взрив загина 63-годишен работник.

На 11 и 12 септември 2012 г. имаше серия от взривове в оръжейницата.

На 21 юни 2011 г. при друг инцидент пострада тежко една жена, която почина по-късно от раните си в казанлъшката болница.

"Арсенал” АД – Казанлък е в списъка на стратегическите обекти и дейности от значение за националната сигурност.

Водещи