ВМРО вдига протест пред парламента срещу промените в Изборния кодекс 28.04 | 08:02

„Демократите“, „Мутрите“ и хората на Слави потъпкаха всякакви демократични принципи, казват войводите

От iNews.bg

В 8:30 ч. пред Народното събрание ВМРО организира акция срещу безпринципната и опасна ревизия на изборните правила, които "новите" депутати възнамеряват да гласуват и на второ четене тази седмица. След като при "принципната промяна" на Правилника на парламента, по предложение на ДБ, народните представители си гласуваха увеличение на заплатите с 25% и реално направиха възможно месечното им възнаграждение да достигне и надхвърли 10 хиляди лева, те посегнаха безпринципно и някои основни постулати в изборното право на България, казват от ВМРО.

От партията отбелязват още: В петък в пълно съгласие представителите в 45-ото НС приеха отпадането на броя секции в страните извън ЕС, с което върнаха водещата роля на етническата партия ДПС и Ердоган в българския политически живот. Приеха на първо четене и напълно популисткото и опасно за демокрацията, за правото на личен избор и тайната на вота гласуване по пощата. Днес в НС в правната комисия "Демократите", "Мутрите" и хората на Слави тенденциозно отнеха правото на ВМРО да има свои представители в секционните комисии и РИК-овете. Право, което ни се полага като партия с двама представители в Европейския парламент. Това ние като част от 44-ото НС не си го позволихме спрямо ДБ, да речем. Защото за нас политиката е въпрос на чест, морал и честни правила на провеждане на изборите.

"Новите лица на българския парламентаризъм обаче очевидно разбират доста повратно избора на народа и с откровен реваншизъм вървят към нещо много опасно – диктат в името на собственото си политическо оцеляване", казват от ВМРО.

И продължават: Какво следва оттук нататък – отмяна на чл. 1 от Конституцията и провъзгласяването на депутатските им мандати като безсрочни и унаследяеми.

"Това, госпожи и господа, не е демокрация, не е парламентаризъм. Това е необолшевизъм по Сталин!", казват още от ВМРО.

Водещи

Най-четени