Баба черпи от добра душа данъчни с кюфтета - те я глобяват 11.10 | 19:48

Жената трябва да плати 300 лева, че въртяла незаконна търговия

От Христина Рафаилова

Баба отнесе глоба от данъчните заради това, че ги почерпила кюфтенца. Възрастната жена от русенското село Ресен трябва да извади от джоба си 300 лева.

70-годишната Тодорка Иванова си изпатила от добрината си. В края на януари тя заклала прасе, направила кайма и сготвила кюфтета. Решила след това да почерпи съседи. "От благодарност” те решили да я наклеветят пред НАП, че върти незаконна търговия, уточнява в. "Труд”. 

Данъчните приели насериозно сигнала и отишли на проверка. Служителите на приходната агенция влезли в дома на Тодорка и й казали : "Бабо, разбрахме, че имаш вкусни кюфтенца.”  След това поискали от нея да ги почерпи. Добрата жена отворила  фризера и извадила едно пакетче с десет кюфтета и им го дала. "След това те си тръгнаха”, разказва Тодорка. 

След час инспекторите се върнали, показали служебни карти и извадили документи. "Писаха нещо и след това ме накараха да се подпиша. Тогава не разбрах за какво става дума и понеже се притесних, че съм сама с двама непознати мъже в дома си, набързо подписах и ги изпратих”, обяснява Тодорка. Като се прибрала вкъщи, тя намерила хвърлени 4 лева под масата. 

Пенсионерката обжалвала санкцията пред Районния съд във Велико Търново, който отменил наказателното постановление като незаконосъобразно. От приходната институциясе заинатили и обжалвали решението пред Административния съд, който потвърдил становището на първата инстанция.

Водещи

Най-четени