Емил Радев: Не мисля, че Вебер е отпаднал все още от съревнованието 30.06 | 10:59

Днес ще има извънреден съвет, защото няма време - избираме нов председател в сряда, коментира евродепутатът на ГЕРБ/ЕНП

От iNews

"Не мисля, че Манфред Вебер е отпаднал все още от съревнованието за следващ председател на Европейската комисия", заяви в интервю за предаването "Събуди се" по Нова телевизия евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев.

"В сряда ние трябва да изберем нов председател, във вторник трябва да се входира кандидатурата му. Време няма и затова днес ще има извънреден съвет", обясни той.

На въпрос дали има вероятност да се стигне до задънена улица, Радев отговори, че ако днес няма конкретно решение, трудно ще се стигне до консенсус в сряда. "Крайно време е на извънредния съвет да се постигне съгласие. Вариантите не са кой знае колко много. Надявам се да се стигне до консенсус, за да може европейските институции да работят нормално", каза Радев.

Относно възможностите следващият председател на ЕК да е Кристалина Георгиева, евродепутатът обясни, че всеки има шанс. "Нека да видим какво ще стане на съвета тази вечер", каза той.

"Ние сме виждали такива преговори и при предходни избори за председатели, така че нищо ново като процедура", напомни Емил Радев.

"Надявам се да има единна българска позиция от страна на всички евродепутати от България", заяви още той.

Водещи

Най-четени