СДВР: Няма свидетели на кървавата драма в метрото в София 13.05 | 08:43

Полицията продължава разследването на стрелбата в метростанция "Летище София”

От iNews.bg

Полицията продължава разследването на стрелбата в метростанция "Летище София”. При трагедията тежко ранена се оказа 55-годишна жена и мъж на 63 години. Според разследващите най-вероятно става въпрос за битов инцидент, а не за терористичен акт.

"По първоначални данни не са криминално проявени. Не става въпрос за терористичен акт. Евентуално би могло да се мисли, че става въпрос за някаква битова история, някакви може би лични отношения", заяви градският прокурор на София Илияна Кирилова.

"Предстоят процесуално-следствени действия, които на по-късен етап ще ни дадат възможност да версии и да проверяваме една по една версиите, и в съответствие с това да отпадат конкретните версии. И двамата са български граждани. Свидетелите, които сме установили към настоящия момент, са открили и двамата в безжизнено състояние на пода на мотрисите. Преки очевидци към момента няма. Оръжието е законно притежавано, ние сме го установили. Мъжът има трудов договор и работи в охранителна фирма", обясни началникът на СДВР ст. комисар Георги Хаджиев.

Кървавата драма се разиграва на метростанция "Летище София”. Сигналът за жестокото престъпление е подаден малко след 14.00 ч. в сряда, от машиниста на мотрисата, който е открил двете безжизнени тела в един от вагоните. Веднага на мястото пристигат екипи на Спешна помощ, предава БНТ.

Медиците констатират смъртта на мъжа, и се налага да интубират на място жената. След което тя е транспортирана в Окръжна болница и са извършени животоспасяващи операции. 4 куршума са извадени от тялото на 55-годишната жена - по един в главата и гръдния кош, и два в корема. Все още има опасност за живота ѝ. За 63-годишния мъж се знае, че до последно е работил като охранител.

Тепърва ще се изясняват отношенията между двамата. Като по всяка вероятност става въпрос за битов скандал. По данни на разследващите престъплението е извършено със законно притежаван пистолет "Макаров” – собственост на мъжа.

Водещи

Най-четени