Нито една партия в парламента няма да подкрепи проектокабинета „Митов“ 21.04 | 12:00

От ДПС обаче обявиха, че биха подкрепили правителство на новите политически сили

От iNews.bg

Кабинет ГЕРБ - СДС няма да получи подкрепа от нито една парламентарна група в парламента извън собствената си. Това заявиха пред БНТ в кулоарите на парламента представителите на "Има такъв народ", "Демократична България" и "Изправи се мутри вън", а от парламентарната трибуна същата теза подкрепиха и от ДПС, и БСП.

"Ние създадохме ДБ да се бори срещу модела Борисов. В момента моделът Борисов се опитва да се прикрие зад смокиновото листо Даниел Митов. Нашите уважения, но няма да участваме в това нещо по никакъв начин", заяви Христо Иванов от "Демократична България".

"Както знаете момента тече процедурата описана по конституция, по съставянето на кабинет предложен от ГЕРБ-СДС, изчакайте да се завърти рулетката и всичко ще ни стане ясно, съвсем скоро ще се случи това", каза Филип Станев от "Има такъв народ".

"В никакъв случай не бихме подкрепили проектокабинета на ГЕРБ-СДС. Абсурд. Нищо не бихме подкрепили на ГЕРБ, ние сме тук заради ГЕРБ, така че това не може да бъде", посочи Николай Хаджигенов от "Изправи се! Мутри вън!".

"Ще подкрепим правителство излъчено от новите партии, ако те разбира се предложат такова и изпълнят нашите условия , които като приоритети сме поставил. Това е позицията, която сме изразили и тя остава непроменена към момента", заяви Халил Летифов от ДПС. 

Водещи

Най-четени