След сина на Първанов, Бареков даде на прокурор и Божидар Димитров 14.08 | 16:33

Евродепутатът Николай Бареков дава на прокурор шефа на НИМ Божидар Димитров

От iNews.bg

Бареков дава и Божидар Димитров на прокурор. Поводът е изказване на историка, който "в национален ефир призна, че е назначил консорциум между три фирми, за да изхарчи по-бързо и по-лесно дадените му от правителството 120 хил. лв. за възстановяването на базиликата в Плиска", се казва в съобщение на лидера на ББЦ.

"За г-н Димитров това са смешни пари, но аз като европейски депутат и данъкоплатец не смятам, че 120 хил. лв. пари на народа могат да бъдат определени като "смешни". Деянието, извършено от Божидар Димитров, предвижда няколко години затвор, освен ако той не e лъгал по телевизията, и се нарича корупция и търговия с влияние на висш държавен чиновник в особени големи размери", обяснява Бареков.

Той ще внесе подробности по сигнала до Главна прокуратура и ДАНС за придобития от сина на експрезидента Георги Първанов СПА хотел в Кюстендил.

 

Според юридическия екип на ББЦ става въпрос за класически случай на пране на пари от високопоставен политик, обяснява Бареков, който в началото на септември ще запознава лидери на европейски партии със сигнала си до прокуратурата.

Водещи

Най-четени