След две отрицателни проби изписаха медицинската сестра от Габровската болница 24.03 | 17:50

"Разместваме и отделения и целият етаж е свободен. Евентуално част от него ще бъде за персонала, който ще остане да ги лекува"

От iNews.bg

След две отрицателни проби за коронавирус медицинската сестра от Областната болница в Габрово е изписана и остава още седмица под домашна карантина. Жената няма оплаквания. Тя беше сред първите у нас с диагноза Covid-19. Здравното заведение реорганизира отделенията, за да се подготви в случай на повече тежко заболели.

Вероятно до края на седмицата от Габровската болница ще бъде изписана и 75-годишната пациентка, хоспитализирана в началото на март с пневмония, която даде положителна проба за новия коронавирус, и заедно с пациент от Плевен, бяха първите регистрирани случаи у нас. В момента в здравното заведение няма тежко болни с дихателна недостатъчност, очакват се резултатите от тестовете за Covid-19 на пациенти с пневмония, посочи директорът на болницата д-р Минко Михов и допълни, че реорганизират отделения, за да имат готовност, в случай че ситуацията се усложни:

"Разместваме и отделения и целият етаж е свободен. Евентуално част от него ще бъде за персонала, който ще остане да ги лекува".

Три местни фирми са направили дарения на болницата, има още заявили готовност да помогнат със средства за закупуване на апаратура

"Няколко фирми от Габрово дариха 5000 лв., друга фирма дари хранителни продукти тяхно производство, с още две фирми имаме доста напреднали преговори да закупят нещо трайно – пациентни монитори..."

В момента в Габровска област под домашна карантина са 179 души, завърнали се от рискови дестинации. Задължителната изолация вкъщи е изтекла за други 229 души и всички те са здрави.

Водещи

Най-четени