Сега пък гавра със Софроний Врачански 21.10 | 16:47

Метъл ученик използва неговия портрет за... китара

От Кремена Бедерева

След като социалните мрежи се взривиха от снимка на трима младежи от ромски произход, които се подиграват с портретите на Васил Левски и цар Симеон I, и обиколи Facebook, последваха хиляди коментари и мнения.

Фотоапарат, запечатал момчетата да извършват непристойни действия с портретите на исторически личности в класната стая. Училището и "героите" вече са известни.

Докато властите се опитваха да намерят виновните, интернет отново избухна - с поредна непристойна снимка.

Младеж се е снимал с портрет на Софроний Врачански - метъл маниакът отново е в класна стая, отново се гаври с историята ни, използвайки снимката на великия Софроний за китара.

И нормално - Facebook отново изригна - "Тоя по същата алинея и член като циганите от вчера. Без разлика. Нищо, че е българин”, "Вече подадох сигнал до полицията за вчерашната снимка. Тоя също трябва да го отнесе”, са някои от коментарите под фотоса.

В социалната мрежа хората недоволстват, че властите все още не са се намесили по случая с тримата ученика, докато се появява още един.

Дори се организира протест - "Протест срещу безхаберието на държавата към гаврата на малцинствата към националните ни символи и герои” на 27 октомври от 14.00 часа пред Народното събрание.

В скандала се намесиха и партиите с националистически принципи – ВМРО и "Атака”.

 

Водещи

Най-четени