След ДНК тест: Категорично Росен Ангелов е убиецът от Нови Искър 05.01 | 15:20

Всяка от жертвите е била с контролен изстрел в главата, съобщиха от следствието

От iNews.bg

Вече е категорично ясно, че издирваният Росен Ангелов е убиецът от Нови Искър. Това е доказано безусловно от ДНК анализ, стана ясно от думите на шефа на Националната следствена служба (НслС) Борислав Сарафов. Той уточни и че Ангелов е действал сам и не е имал съучастник, предаде Нова телевизия.

Аутопсиите показват пък, че всяка жертва е убита с няколко изстрела. В главата на всеки е произведен допълнително и контролен изстрел, обясни още Сарафов.

Росен Ангелов отдавна е познат на полицията и съда. Първоначално се разбра за една негова присъда от 80-те години. Оказва се обаче, че те са три. Едната е за кражба, втората – за изнасилване, а третата - за това, че в село Луково е съблякъл дете на 12 години и блудствал с него. За това престъпление е осъден на осем години затвор. Той обаче не е изтърпял наказанието си, защото се е укрил. Още през 2009 г. е обявен за общодържавно издирване.

Ангелов е обект на разследване и за кражба и обсебване. Срещу него тече и още едно наказателно производство, което тече в момента, което също е за блудство на лице под 14-годишна възраст.

По информация на бТВ 56-годишният мъж е съден още търговия с чужда валута, обир на лично имущество и причиняване на тежка катастрофа. Навръх рождения си ден през 2007 г. Росен Ангелов се блъска в трамвай, като тогава е бил шофьор на такси. Двете превозни средства са се подпалили, а Ангелов е приет в "Пирогов”. Заради катастрофата е осъден на пробация и над 4 000 лева глоба.

Водещи

Най-четени