ГЕРБ: Ако реши министърът да мести централата ни ще срещна стена 07.12 | 13:31

ГЕРБ с демонстрация пред Министерството на културата в защита на вестник "Труд"

От iNews.bg

ГЕРБ с демонстрация пред Министерството на културата в защита на вестник "Труд".

Ако реши министърът да мести централата на ГЕРБ ще срещна стена. Ние имаме стотици хиляди симпатизанти. Това заяви депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Партията излезе на протест пред Министерството на културата в защита на в. Труд.

Пред "Денят” служебният министър на културата обяви, че в петък ще започне преместването на централата на ГЕРБ.

Представители на ГЕРБ сложиха вестници на медията и кубинки пред входа на министерството. В акцията на ГЕРБ участват Тома Биков, Любен Дилов, Асен Балтов, Костадин Ангелов, Теменужка Петкова и други членове на партията.

На първата страница на вестника пише "Убиват Труд", а под заглавието са снимките на президента Румен Радев, министърът на културата Венцислав Минеков и областният управител на София Митко Михайлов.

Вчера, заради неплатени задължения, полицията запечата редакцията на в. "Труд", която се помещава в сграда на Министерството на културата.
.
Съветът за електронни медии следи с внимание случая със запечатването на редакцията на българския ежедневник вестник "Труд". Запечатване, което се извършва в присъствието на полицията. Това изпратиха от пресцентъра на регулатора.

"Съветът намира, че при уреждането на договорните отношения между изпълнителна власт и медия следва да се спазва баланс, така че да не се поставят под заплаха свободата на словото и журналистическият труд", коментираха те.

Припомняме, че вчера МВР запечата офисите на редакцията на в. Труд, след като Министерството на култура алармира, че редакцията не плаща изрядно наемите си.

Водещи

Най-четени