Край на безплатното теглене от банкомати 29.07 | 09:45

Вижте какви са тарифите на различните банки

От iNews.bg

Последната банка, която предлагаше на клиентите си безплатно теглене от ATM машини на институцията, въведе такса от 30 стотинки за потребителите (за притежатели на най-често срещаните дебитни карти). Данните вече са публикувани в раздел "такси" на сайта на "Уникредит Булбанк", предаде plovdiv24.bg.

Доскоро тегленето на кеш от банкоматите на банката и партньорите ѝ беше безплатно, но вече се заплаща. Използването на банкомати на други банки в България и Европейското икономическо пространство за потребители на "Уникредит" струва 1.50 лева. Таксите са били предвидени още в началото на годината, но въвеждането им е било отложено от извънредната ситуация с коронавируса. Клиентите на тази банка, които теглят пари извън Европейската икономическа зона, ще платят 3 евро такса + 1% от сумата на транзакцията.

Другите големи търговски банки също имат такси за подобни услуги. Гражданите, които имат дебитни карти на "Райфайзен банк", също ще платят 30 стотинки за теглене от устройство на банката. Теглене на пари в брой от АТМ на друга банка в страната и в страните от Европейското икономическо пространство струва 1.30 лева, а извън ЕИП – 5 лева + 1% от сумата.

Клиентите на ДСК също плащат по 30 стотинки за теглене от АТМ устройство на банката, а за използване на "чужди" банкомати, таксата е 1.20 лева.

Малко по-ниски са таксите в "Първа инвестиционна банка". Там тегленето от устройство на банката струва 20 стотинки, 1.20 лева за теглене на банкомат на друга банка.

 

Водещи

Най-четени