Тийн се удави в Крайморие, спасителите назоваха страшно явление този сезон в морето 26.07 | 19:00

През последните три дни духащият от морето в посока сушата вятър образува толкова мощни вълни, че на места има успоредни, които образуват гейзери. Това явление е изключително рядко, но е смъртоносно за несвикналите със стихията

От iNews.bg

Голяма трагедия се разигра днес следобед на един от неохраняемите плажове в кв. Крайморие на Бургас. Момче на 15 години се удави в морето, съобщават очевидци.

По информация на сайта Флагман.бг детето се казва Дениз Ш. Вероятно опасни течения са го повлекли навътре, което се е оказало фатално за тийнейджъра.

От началото на сезона, нетипично за Черно море, се наблюдава мъртво вълнение. През последните три дни духащият от морето в посока сушата вятър образува толкова мощни вълни, че на места има успоредни, които образуват гейзери. Това явление е изключително рядко, но е смъртоносно за несвикналите със стихията, каквато всъщност е Черно море. Спасителите предупреждават всички плажуващи да бъдат много внимателни и да спазват указанията им.

Бурното море взе още една жертва днес. 9-годишно момиче от Търговище се удави на охранеям плаж в Поморие. Инцидентът е станал около 17 ч. на ивицата пред хотелите Регата и Съни бей.

Детето е било на почивка в Поморие с баба си, дядо си и по-малката си сестричка, която е на 7 г.

Водещи

Най-четени