БОЕЦ и протестиращи блокираха БНТ 21.08 | 09:31

В понеделник чакайте нова блокада-изненада, заканват се те

От iNews.bg

Протестиращи, начело с гражданско движение "БОЕЦ” и Георги Георгиев блокираха тази сутрин сградата на Българската национална телевизия. Акцията е четвърта от поредицата "блокада-изненада”, предаде репортер на БГНЕС.

"Ние сме тук, блокирайки входа на БНТ с искане оставката на Емил Кошлуков и да не позволим повече да бъдем лъгани”, заяви водачът на шествието. Според Георгиев свобода на словото не означава всеки да си говори каквото иска, свобода на словото означава да бъдеш чут – да бъдеш чут от своите управници, които да защитават твоите интереси. В България управниците защитават интересите на олигарсите, на мафията, каза още Георги Георгиев.

"Кошлуков превърна обществената медия в бухалка на мафията. Нашата задача като граждани е да изринем мафията от властта. Имаме нужда от чиста медийна среда. Имаме нужда от свободни медии и журналисти, които да отразяват обективно действителността и всичко, което се случва. Само тогава можем да бъдем истински свободни”, заяви Георги Георгиев и заедно с Пламен Даракчиев влезе във фоайето на обществената телевизия.

Традиционните за блокадата лепенки "офис на Пеевски” бяха поставени и върху сградата на "Сан Стефано”.

"Пак ще дойдем, Кошлуков, ти си в списъка. Оставка”, заключи Георгиев.

В 8.40 часа "БОЕЦ” оттегли блокадата от сградата на обществената медия и с викове "Кошлуков е позор, съд и затвор” се върнаха отново на Орлов мост.

В понеделник ще има "блокада-изненада” №5. 

Водещи

Най-четени