Нови 2 случая на заразени с коронавирус обявиха от кризисния щаб, пак са от Плевен и Габрово 08.03 | 10:30

Стана ясно, че двете болници - в Плевен и Габрово, се дезинфекцират изцяло. Издирват се и още хора, които са били контактни с болните от коронавирус

От iNews.bg

От кризисния щаб по коронавируса съобщиха за нови 2 положителни проби у нас за страшната зараза. Пробите са били изследвани през нощта и са от контактните лица с първите обявени болни от COVID-19. Така в Плевен и Габрово вече заразените са общо 4. 

Пробите на 27-годишния мъж от Плевен са потвърдени, а освен него 61-годишен човек от града, лежещ в болницата, е зарезен. Той е постъпил с белодробни оплаквания, а в момента е добре. За това информира проф. Кантарджиев на извънреден брифинг в Министерския съвет, където премерът Борисов изнесе заседанията на кризисния щаб. Той свика и спешен съвет на своите министри, който почва от 11 часа.

В Габрово пък новата положителна проба е на медицински работник, който е в бил в досег с болната 75-годишна жена.

Стана ясно, че двете болници - в Плевен и Габрово, се дезинфекцират изцяло. Издирват се и още хора, които са били контактни с болните от коронавирус.

От кризисния щаб призоваха да не се всява паника и хората да са спокойни и да спазват хигиенните мерки.

В двете болници се разкриват допълнителни легла - специално за лечение на коронавируса. 

Лекарите ще лекуват болните със специални облекла, които ще бъдат изпратени от София.

Притеснително е, че се разбра, че съмнителните лица, носители на коронавируса, се транспортират в обикновени линейки, а после се разчита единствено на дезинфекция.

Водещи

Най-четени