ДНК експертиза ще установи дали откритото тяло е на Росен Ангелов 08.01 | 10:05

Негов съкилийник: Не той е килърът от Нови Искър!

От iNews.bg

ДНК експертиза ще установи дали откритото тяло във вилната зона на село Луково е издирваният убиец от Нови Искър Росен Ангелов. Тялото беше намерено с прострелна рана в главата. Оръжието е било пистолет Берета., предаде БНТ.

Продължава разследването на мотивите за престъплението, което разтърси миналата седмица цяла България. Проучва се и как издирваният за излежаване на ефективна присъда отпреди 11 години - за блудство с дете, се е укрил от правъсъдието и е работил необезпокоявано в същия район, където е извършено и предишното му престъпление.

Росен Ангелов не е способен на подобно престъпление! В това е убеден Марин Ташков, бивш съкилийник на обвинения в шесторното убийство в Нови Искър Ангелов, който вчера бе намерен мъртъв в село Луково.

Според него издирваният от МВР за бруталното убийство би извършил нещо в момент на силен афект, а това убийство е подготвено.
По думите на Ташков там трябва да е имало поне двама души.

"Всичките тези истории, че бил в Чуждестранния легион, че бил обучен човек, това изобщо не отговаря на истината", подчерта Ташков пред Bulgaria ON AIR.

Според него Ангелов въобще не е човек, който е трениран. Той посочи още, че Ангелов е бил набит от младо момче в затвора, а и вече е бил на възраст. Ташков смята, че в цялата версия на разследващите има много големи пропуски и е умишлено подхвърлена.

"Там са изстреляни над 30 гилзи, това означава 4 пълнителя и половина, това местене на труповете, оставяне на джипа до кладенеца и тефтерчето... това няма логика", настоя бившият съкилийник на Росен Ангелов.Според него Ангелов въобще не отговаря на профила на извършителя на шесторното убийство.

"Който го е извършил, той е стоял в къщата. Щом е стоял, значи е търсил нещо", каза още Ташков.

Водещи

Най-четени