Пак катастрофа с ТИР на злополученото трасе от магистрала "Тракия" 30.08 | 13:01

Участък от около 60 километра на АМ Тракия е същински ад. Иде реч за отсечката в област Стара Загора, където асфалтът е на вълни и дупки, което е меко казано недопустимо за аутобан. Тази отсечка се нарича от шофьорите шегаджийски магистрала "Черно море"

От iNews.bg

Нова катастрофа с тир в злополучния участък между 160 и 162 километър на автомагистрала "Тракия". Инцидентът е станал около 7 часа тази сутрин. Полски тир, превозващ алуминиеви заготовки от Турция за Полша се е преобърнал на пътя, като е затворил част от активната и аварийната лента в посока София.

По чудо при инцидента не са пострадали други автомобили, преминаващи наблизо. Товарът не се е разпилял на магистралата. В момента тежка техника се опитва да изправи камиона на пътя.

Според полицията тай-вероятната причина за катастрофата е заспиване на водача зад волана. Той се е отървал само с уплаха.

Припомняме, че участък от около 60 километра на АМ Тракия е същински ад. Иде реч за отсечката в област Стара Загора, където асфалтът е на вълни и дупки, което е меко казано недопустимо за аутобан. Тази отсечка се нарича от шофьорите шегаджийски магистрала "Черно море".

Преди по-малко от 2 месеца на 160-ия километър ТИР навлезе в насрещното на магистралата, а живота си загубиха 6 души. Дни след това пак ТИР катастрофира там и бутна ръждясалата манитела.

Водещи