Доц. Киселова: Който иска може успешно да осъди България заради сертификатите 20.10 | 12:00

“И други държави са въвели подобен код за влизане на определени места, но подготовката за това е започнала в средата на юли. Ние днес въвеждаме правила, след което гражданите ще имат по-малко от 48 часа, за да се подготвят”, подчерта преподавателят по конституционно право в Софийския университет.

От iNews.bg

"Напълно възможно е недоволни от принудителния здравен пропуск граждани да заведат дело срещу страната ни и дори да го спечелят”, прогнозира прочулата се и покрай изплагиатствания от нея труд от колегата Петър Иванов - доц. Наталия Киселова пред Bulgaria ON AIR.

Сертификатът влиза в сила от полунощ в четвъртък (21 октомври), обявиха по-рано от Министерството на здравеопазването.

Доц. Киселова определи подхода на Министерството на здравеопазването като грешен. Според нея от ведомството са закъснели с въвеждането на тези мерки. "Закъсняха много здравните власти, това трябваше да се случи в края на юли, началото на август”, категорична бе тя.

"И други държави са въвели подобен код за влизане на определени места, но подготовката за това е започнала в средата на юли. Ние днес въвеждаме правила, след което гражданите ще имат по-малко от 48 часа, за да се подготвят”, подчерта преподавателят по конституционно право в Софийския университет.

Очакванията ѝ сега са лабораториите да се превърнат в развъдници за пренос на заразата.

"Науката е достатъчно напреднала и тя трябваше да ни помогне, а не да разчитаме на врачки, алкохол или други нестандартни методи за лечение. Има редица начини да се стимулират гражданите, но това трябва да става по добрия начин, а не с принуда и финансови санкции”, категорична бе доц, Киселова.

Най-четени