НАП започна проверка на бившия финансов министър Владислав Горанов 25.06 | 12:40

Поводът са купените от едноличната му фирма ,,Trilema Consulting" офиси на бул. Цариградско шосе в София

От iNews.bg

Националната агенция за приходите (НАП) започна проверка на бившия финансов министър Владислав Горанов. Поводът са купените от едноличната му фирма ,,Trilema Consulting" офиси на бул. Цариградско шосе в София. За тях са платени 750 хил. лв. Първият имот е офис на банка с площ 145 кв. м, който се намира на партерен етаж, а вторият имот е записан като ,,учебна занималня на две нива" и е 136 кв. м.

Все още се уточняват откъде са намерени средствата за покупка на двата имота. Бившият финансов министър е декларирал за последно пред държавата, че има 76 193 лв. на влог, а неговата съпруга още 11 500 лв. 

Миналата седмица Горанов обясни, че офисите са купени с търговски кредит и приходи на дружеството. За данъчна проверка на бившия министър настояха от ,,Има такъв народ".

Това е втората проверка срещу него. Първата, която започна преди три години, бе заради луксозния апартамент в столичния квартал ,,Изток", където той живее. Жилището е собственост на неговия кръстник, а Горанов декларира, че го ползва безвъзмездно. 

Водещи

Най-четени