Нов протест срещу цените на бензин и дизел в Добрич 03.11 | 15:11

Автомобили и мотоциклети търгнаха на шествие из града срещу тарифите по бензиностанциите

От iNews.bg

Втори пореден протест срещу високата цена на горивата се проведе днес в Добрич.

Десетки автомобили и мотори се включиха в шествие по улиците на града в знак на недоволството на гражданите и от лошото качество на горивата, съобщава БНР.

С развети знамена, форсиране на двигатели и надписи "Не на високите цени на горивата" стотици граждани на Добрич се включиха в протестното автошествие. По този начин те изразиха своето недоволство от непрекъснатото покачване на цената на горивата в България "без затова да има реална причина" според тях.

 "Най-големите вериги правят каквото си искат", "Горивата да отговарят на цените, които трябва да са, а не да е пълно с вода и отпадък", "Качество и количество. Щом една услуга се предлага на пазара, трябва да отговаря на стандарта", "Цените са много високи. Мисля, че е редно да са по ниски цените", бяха сред коментарите на демонстрантите.

Протестиращите споделиха още, че е нормално във всеки град цената на един и същи вид гориво да е различна. Според тях през последните дни цените са спаднали навсякъде, което им дава надежда, че протестите им не остава нечути.

Водещи

Най-четени