ЦГМ започва да праща SMS-и при вдигната от паяк кола 21.01 | 11:04

Има случаи, в които собствениците с дни не знаят, че автомобилът им е на наказателен паркинг

От iNews.bg

Центърът за градска мобилност (ЦГМ) въвежда нова SMS услуга за водачите, чиито автомобили са принудително преместени на наказателен паркинг. От номер 1902 ще се изпращат кратки съобщения, че колата е вдигната и е преместена на съответния наказатален паркинг, неговият адрес, както и допълнителна връзка към сайта на ЦГМ и горещия телефон на контактния ни център.

SMS услугата започва да функционира от днес, 21 януари 2020 г. Съобщението ще се изпраща на телефона, от който последно е изпратено валидно съобщение за паркиране в зоната за платено локално паркиране. Целта на промяната е да се даде максимално информация на водачите и тя да е полезна за тях. По този начин ще се спести време, средства и емоции у водачите, които по някаква причина са нарушили правилата при паркиране.

От ЦГМ отбелязват, че несвоевременното освобождаване на автомобила от специализиран паркинг, може и да доведе до натрупване на непосилна за собственика сума. Има случаи, в които водачите не търсят колите си с дни и не знаят, че тя е на наказателен паркинг.

Текстът на краткото съобщение ще е изписан на латиница.

Водещи

Най-четени