Доц. Инджов: ИТН лансираха фигури със спорна репутация 21.09 | 16:44

"Не е нормално да има правителство "ГЕРБ 4" под някаква форма, смята политологът

От iNews

Формацията на Кирил Петков и Асен Василев фокусира много надежди, но дължат подробности как ще реализират леви решения с десни инструменти. Те залагат твърде много на личността в политиката и държавните институции, но ако нямат ясна идеологическа концепция как точно ще направят това, хората бързо ще се разочароват от тях. Не всичко опира до човека в политиката, в крайна сметка политиката е въпрос на ценности и възможност да мобилизираш групи в обществото, които да те подкрепят за по-дълъг период от време.

Това заяви в ефира на Българското национално радио политологът доц. Иво Инджов. 

"Не е нормално да има правителство "ГЕРБ 4" под някаква форма. ... ИТН лансираха фигури със спорна репутация, но ако се стигне до формиране на коалиция на промяната, те трябва под някаква форма да се разберат с останалите партии", коментира още доц. Инджов.

Според него до края на тази година правителство ще бъде съставено. В него проектът на "дуото от Харвард” ще заема важно място. 

"Има много добри шансове за коалиция между "Продължаваме промяната", ДБ и ИБГНИ, които са заплашени от възхода на новата партия, но ще влязат в парламента. Ако има и подкрепа от ИТН и БСП, ще има правителство, което да издържи поне 1-2 години".

Водещи