Куп звезди от Народния театър „Иван Вазов“ благодариха на медиците от „Софиямед“ 13.01 | 15:59

„Вие лекувате телата, а ние – душите – затова ви благодарим и ви очакваме в театъра“, каза директорът на медиците

От iNews.bg

Представители на Народния театър "Иван Вазов" начело с техния директор Мариус Донкин и звездите на трупата Аня Пенчева и Георги Мамалев днес лично посетиха медиците от COVID-19 отделението на УМБАЛ "Софиямед". Поводът бе да им поднесат специални подаръци от името на цялата трупа на театъра и да им пожелаят хубави, спокойни и здрави дни през новата година.
 Актьорите поднесоха своите благодарности на медиците, които в период на световна пандемия неотлъчно са до пациентите си на първа линия. Те изказаха благодарност и на ръководството на университетски медицински комплекс "Софиямед", който почти през цялата изминала година се грижеше безвъзмездно за PCR и антигенните тестове на всички актьори и служители на Народния театър.
Директорът на театъра Мариус Донкин ден по-рано се срещна лично със собственика на УМБАЛ "Софиямед" д-р Михаил Тиков, за да му поднесе и специална благодарствена грамота. Плакет получиха днес и медиците от Covid-19 отделението на "Софиямед", управителят на болницата д-р Йордан Пелев и управителят на ДКЦ "Софиямед" д-р Тинка Данчева като признание за подкрепата им към театъра и изкуството в трудната 2020 година.
"Изпитвам гордост, че има толкова добри лекари и специалисти, благодарен съм, че имаме хора, подготвени за тежки пандемии. Независимо, че при първата вълна всички бяха объркани, сега лекарите са с повече знания и умения и знаят как да лекуват тази тежка болест. Желая им здраве, да се пазят и дано тази година бъде по-добра от онази, която изпратихме", каза Георги Мамалев. Аня Пенчева също благодари лично на медиците от "Софиямед"  и се снима за спомен с началник отделението д-р Ценка Георгиева и нейните колеги лекари, сестри и санитари.
В знак на благодарност и като реверанс към това, че нямат време да отидат на театър, но театърът ги обича, Георги Мамалев изнесе импровизиран петминутен спектакъл за екипа на Covid-отделението с хумористични откъси от моноспектакъла си "Разбираш ли ме правилно?", а след това заедно с Аня Пенчева и Мариус Донкин връчиха благодарствените грамоти.
"Вие лекувате телата, а ние – душите – затова ви благодарим и ви очакваме в театъра", каза директорът на медиците.
Лекарският екип пък се отблагодари на Народния театър, като подари торта и бонбони за екипа и им пожела да бъдат здрави.
С кампанията "ТЕАТЪРЪТ ВИ АПЛОДИРА", която стартира в края на миналата година с благотворителния концерт-спектакъл "Част от колекция" с участието на актьора Иван Юруков, Народният театър отправи послание към всички на първа линия и към цялото общество да продължим да бъдем заедно в днешните трудни времена. Благодари на своята публика, окуражава всички неуморни медици в битката с Covid-19, покланяйки се на всеки отговорен българин, който в голямото изпитание мисли за опазването на другите около себе си – все едно дали на работното място, в театралната зала, в обществения транспорт, в магазина, на улицата...
Чрез "Театърът ви аплодира" Народният театър "Иван Вазов" приканва своите зрители и приятели да благодарят лично и поименно на медици и здравни работници, които са го подкрепили в труден момент по време на пандемията. В специална секция на сайта си и на мониторите на касите театърът ще публикува имената на тези медици, а списъкът ще се допълва и обновява.
Екипът на медицински комплекс "Софиямед" благодари на всички от Народен театър "Иван Вазов" за техния жест и им желае много нови представления и по-голяма публика на живо в залите през новата 2021г.

Водещи

Най-четени